آسیب های اجتماعی
افت تحصیلی و آسیب های اجتماعی

بررسی موانع اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی در اشتغال زنان تحصیل کرده

چکیده:

 هدف از این مقاله برسی چگونگی تاثیر عوامل فرهنگی، اجتماعی،اقتصادی بر عدم اشتغال از دیدگاه دانشجویان زن می باشد با رفع این موانع و آماده سازی زمینه های رشد جامعه می تواند در یک روند طبیعی به تحولات مادی و توسعه صنعتی نایل آید.

در این راستا ابتدا به تاریخچه اشتغال زنان در ایران وجهان پرداخته وسپس با بهره گیری از تئوری های مختلف موضوع بررسی شده است سپس طی طیف لیکرت این موانع از دیدگاه دانشجویان زن به عنوان نیرو های متخصص و آماده ورود به بازار کار تایید گردید.

روش تحقیق به کار برده شده مشتمل بر روش پیمایشی و شیوه نمونه گیری بر اساس  انتخاب اتفاقی می باشد پس از جمع آوری  اطلاعات از طریق نرم افزار spss  نتایج مورد بررسی وتجزیه قرار گرفت مطابق آنچه که در پژوهش حاضر به تایید رسیده است موانع اقتصادی ،اجتماعی ،فرهنگی در عدم اشتغال زنان تاثیر داشته اند.



ادامه مطلب...
ارسال توسط محمد رضا صفا

اگر مد گرايش به همسان‌شدن و منفردشدن، يعني انگيزش تقليد و برتري بر ديگران را همزمان ابراز و بر آن تاكيد مي‌كند،‌ پس شايد توجيهي باشد بر اينكه چرا زنان به‌طور كل اينچنين به مد علاقه‌مندند.

به عبارت ديگر، ضعف‌ جايگاه اجتماعي كه زنان در قسمت اعظم تاريخ بدان محكوم بوده‌اند، موجب شده است تا آنان‌ با آنچه «عرف و شايسته است» و با شكل وجودي رايج و مقبول رابطه نزديكي پيدا كنند.

چراكه فرد ضعيف از اتكا به خود در مواجهه با مسووليت‌ها و اضطرارات و پذيرش فرديت اجتناب ورزيده و نمي‌تواند صرفا به كمك قواي دروني‌اش از خود دفاع كند.



ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 23 بهمن 1392برچسب:زن و مد ,
ارسال توسط محمد رضا صفا
نگاهي به کتاب «جامعه شناسي به زبان ساده»

صادق زيباکلام را مي بايستي از آن دسته اساتيدي دانست که چندان مزاجش با پراکنده کاري و ورود به حوزه هاي ديگر همراهي نمي کند. حوزه اش عمدتاً تجزيه و تحليل تحولات سياسي ايران و قبل و بعد از انقلاب بوده و کم و بيش هم ظرف پانزده سالي که به عنوان استاد علوم سياسي با دانشگاه تهران همکاري داشته، در همان حوزه تحولات ايران باقي مانده و تمامي 12 عنوان اثري که تاليف کرده از جمله کتاب معروف «ما چگونه، ما شديم؛ ريشه يابي علل عقب ماندگي ايران» (انتشارات روزنه، چاپ پانزدهم، 1386) جملگي معطوف به تحولات سياسي ايران است. اخيراً او اين سنت حميده را نقض کرده و وارد حوزه اي کاملاً متفاوت شده است. حوزه جامعه شناسي؛ حوزه اي نظري که فاصله معناداري با تحولات سياسي ايران پيدا مي کند.



ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 23 بهمن 1392برچسب:نگاهي به کتاب «جامعه شناسي به زبان ساده»,
ارسال توسط محمد رضا صفا
بررسی کودکان کار در ایران

بنا بر نتايج تحقيقات انجام شده در خانه کودکان ناصرخسرو و خانه کودکان شوش که به انجمن حمايت از حقوق کودکان وابسته هستند، 90 درصد از کودکان کار و خيابان تهران و ساير شهرهاي کشور، از افغانستان يا عراق به تهران مهاجرت کرده اند.

روز دوشنبه ( ۳فرودرین ۱۳۸۶)مدير خانه کودک ناصرخسرو در نشست ماهانه انجمن حمايت از حقوق کودکان، با ارائه گزارشي از وضعيت کودکان کار و خيابان که تحت حمايت خانه کودک ناصرخسرو قرار دارند، اظهار داشت؛ «اين کودکان عموماً در سنين 7 تا 16سالگي قرار دارند و درصد قابل توجهي از آنان فاقد شناسنامه هستند. 50 درصد از کودکاني که از خانه کودک ناصرخسرو خدمات دريافت مي کنند کودک کار بوده و نان آور خانه هستند.» خانه کودک ناصرخسرو که 5 سال قبل با هدف آموزش کودکان منطقه آغاز به کار کرد هم اکنون 145 دانش آموز را در نوبت صبح و در مقاطع اول دبستان تا اول دبيرستان تحت آموزش قرار داده و به آنان مدرک رسمي تحصيلي ارائه کرده است.



ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 23 بهمن 1392برچسب:بررسی کودکان کار در ایران,
ارسال توسط محمد رضا صفا

غلامرضا آذری(متولد1350- شیراز)کارشناس«علوم اجتماعی»B.A)) باگرایش «برنامه ریزی اجتماعی»، کارشناس ارشد«ارتباطات اجتماعی»M.A)) با گرایش«تحقیق در ارتباطات جمعی» ودکترای تخصصی«علوم ارتباطات اجتماعی» (PH.D)باگرایش«روزنامه نگاری»از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات است. وی محقق، سخنران وتحلیل گر مسائل اساسی حوزه ی رسانه ها، فرهنگ وجامعه است ودر این زمینه صاحب ده ها مقاله ی علمی معتبردر مطبوعات و فصل نامه هایتخصصی علوم ارتباطات می باشد . اودر حال حاضر، استاد یاروعضوهیئت علمی«گروه علوم ارتباطات» دردانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزواستادیار مدعو«دانشکده ی سینماوتئاتر» دانشگاه تهران می باشد.برخی ازآثارچاپ شده ودر حال انتشار ایشان- اعم از ترجمه وتألیف- عبارتند از:



ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 23 بهمن 1392برچسب:جامعه شناسی سینما ,
ارسال توسط محمد رضا صفا
آسیب هایی که بر اثر روابط دختر وپسر متوجه آنها خواهد شد مخصوصاً دختران

یکی از آسیبهای اجتماعی که در جامعه وجود دارد وریشه خیلی از جرائم موجود وناهنجاریهای رفتاری از این آسیب نشأت گرفته روابط پنهانی پسران ودختران می باشد که اگر خانواده ها در این موارد بخوبی با جوانان عمل نمایند وعلل وعوامل مهم در ایجاد این روابط را بشناسند وبه جوانان خود تذکر دهند این آسیب اجتماعی در جامعه از بین می رود وخانواده ها می توانند در پیشگیری از وقوع جرائم اخلاقی در جامعه اقدام نمایند که ذیلاً به مواردی اشاره می گردد :



ادامه مطلب...
ارسال توسط محمد رضا صفا
ارائه راهکارهای اجرایی وعملی شناخت ورعایت حقوق شهروندی به دانش آموزان در مدارس وتأثیر آن در پیشگیری

حقوق شهروندی مولفه ای است که شناخت از حیطه ان وتوجه به آن برای کلیه شهروندان لازم وضروری می باشد وشناخت از این حق قانونی افراد جامعه یکی از علل موثر در رعایت قانون والزام افراد جامعه به رعایت قانون وقانون مداری است وهمچنین یکی از علتهای اساسی پیشگیری از وقوع جرم در جامعه می باشد ،ویکی از ارکان مثبت ایجاد امنیت اجتماعی در جامعه محسوب می شود وبرای اینکه جامعه وخانواده ها حقوق شهروندی را رعایت نمایند وبه حریم آزادیهای دیگران تجاوز نکنند بایستی با ویژگیهاومولفه حقوق شهروندی آشنا باشند باید بدانند که حقوق شهروندی یعنی چه ؟مردم یک شهر یا جامعه چه حقی در جامعه دارند ؟افراد یک جامعه وقتی حقوق خودرا شناختند باید حقوق دیگران را نیز بشناسند وهمانطوریکه خود در جامعه دارای حق وحقوقی هستند دیگران نیز دارای حقوق شهروندی می باشند وباید حقوق آنها محترم شمرده شود ، اگر ما بعوان یک شهر وند راضی نیستیم که دیگران به حقوق ما تجاوز نمایند ما نیز نباید به حقوق دیگران تجاوز کنیم ، اگر ما بعنوان یک شهر وند راضی نیستیم که برای ما ایجاد مزاحمت نمایند واز حق ما ممانعت بعمل آید ما نیز باید برای دیگران ایجاد مزاحمت نکنیم واز حق آنها ممانعت بعمل نیآوریم اگر ما بعنوا یک عضو جامعه دوست نداریم که به حریم آزادیهای فردی ما تجاوز شود ما نیز نباید به حریم آزادیهای دیگران تجاوز کنیم ،



ادامه مطلب...
ارسال توسط محمد رضا صفا
آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 66
بازدید دیروز : 28
بازدید هفته : 95
بازدید ماه : 124
بازدید کل : 2688
تعداد مطالب : 27
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1